Recension: Trerätters på Skepparholmen spa - 5/5 i betyg

Recension: Trerätters på Skepparholmen spa - 5/5 i betyg

Den 14 februari 2016 var Vardagsvegan (Erica och Filip) på Skepparholmens Spa för att fira Alla hjärtans dag. Under dagen gick vi fram och tillbaka mellan utom- och inomhuspoolerna, tog det lugnt och njöt av den vackra utsikten över Höggarnsfjärden. I paketet vi bokat ingick det en trerätters meny, som vi såklart kollat så det gick att få den helt utan animalier, vilket gick jättebra. Vi var båda riktigt taggade på att se vad vår meny skulle innehålla, och ärligt talat lite lätt spända.

Kvällen kommer och vi sätter oss till bords. Vår servitris välkomnar oss och presenterar menyn för oss, vilken låter helt otroligt god. Det kommer också fram att även hon är vegan och supertaggad på att se vad köket har åstadkommit! När vi sitter och väntar på vår förrätt hör vi från de andra borden att deras meny, som alltså inkluderar animalier, är helt annorlunda från vår. De har alltså inte bara tagit bort animalierna och serverat oss resterna, utan de har komponerat en helt ny meny baserad på vårt önskemål, vilket vi tyckte var riktigt bra.

Förrätten kommer in och ser helt amazing ut. Det vi slås av direkt är de simpla men så noga genomtänkta kombinationerna av smaker som är på tallriken.

ladda ned (2).jpeg

Förrätt: Bakad tunt skuren gulbeta med salladskott, citron och rostade frön och nötter.  

Vi har den lite lätt söta gulbetan, krispig och pepprig ruccola, syrlig citron och de rostade fröna och nötterna som ger sälta till rätten. Det är en fröjd att äta, minst sagt. Nya smaker utvecklas för varje tugga och vi blir alltmer taggade på fortsättningen av menyn.Nästa rätt ser om än möjligt ännu godare ut än förrätten. Tallriken vi har framför oss ser, genom sina färger och upplägg, ut som en hyllning till skogen och hösten - en otroligt vacker presentation. Återigen är det rena och okomplicerade smaker som får ta plats i denna rätten. Jordärtskockan får ta extra plats i både en kräm som är härligt krämig och i formen av salta, knapriga chips. Svartrot har Filip kanske ätit två till tre gånger förut (och Erica noll) och den gör sig fenomenal i denna rätten. Den är perfekt tillagad och aningens smörig och nötig i smaken. Karljohanssvampen är även den lagad till perfektion och är också en sån råvara vi sällan lagar eller äter ute, men uppskattar när det händer. De bönfritters vi får är krispiga med en krämig och fluffig insida där vitlöken ger lite extra sting och till sist har vi då en tryffel-vinägrett med fint hackad schalottenlök som nog är den mest komplexa smaken på tallriken. Alla komponenterna på tallriken känns så otroligt uträknade och de flätas samman väldigt fint.

Varmrätt: Jordärtskockakräm med inkokt svartrot, Karljohansvamp, grönkål, bönkroketter, jordärtskocka chips och tryffel- vinaigrette.

ladda ned (1).jpeg

Till sist får vi en efterrätt som även den lämnar mersmak. Vi serveras en mörk choklad tårta med hallon, jordgubbar, blåbär och en liten klick hallonsorbet. Filip passar på att ta en kopp kaffe till efterrätten då han anar att det kommer sitta fint med den mörka chokladen. Och javisst, efterrätten är en solklar hit den med. Chokladtårtan är sådär perfekt bitter, men samtidigt krämig, söt, nötig och härligt chokladig.

Dessert: Vegansk choklad tårta med hallon och hallonsorbet.
 

ladda ned.jpeg

Sammantaget enas vi om att detta är den bästa veganska måltid vi ätit, och vi ger således 5 av 5 till varje rätt vi serverades.

Glöm inte följa oss på sociala medier:
Youtube
Instagram
Facebook